Senterpartiet foreslår pyramidebygging som vernepliktsalternativ

Pyramide e1361909689855 300x300 Senterpartiet foreslår pyramidebygging som vernepliktsalternativ

-Ungdommen har bare godt av å lære litt disiplin.

Det er godt kjent at Forsvaret ikke har muligheten til å trene opp mer enn 10% av de vernepliktige hvert år. Dette betyr at Norge går glipp av enorme mengder billig arbeidskraft, noe Senterpartiets talsmann Kine Tønne ønsker å rette på.

-Forsvaret har ikke nok jobb til vernepliktige og vi har en bemanningsutfordring som ingen har noen god løsning på. Derfor foreslår vi at resten settes til å bygge en pyramide, sier Tønne.

Tønne forsikrer om at det å tvinge ungdom til å bygge pyramider ikke er slavearbeid.

-Vi velger å ikke se på dette som slavearbeid, men som en solidarisk samfunnstjeneste. Vi lærer ungdom at de kan gjøre noe annet enn å kjøre rullebrett i trapper. Dette er tross alt til deres eget beste. Ungdom har bare godt av å lære litt disiplin, mener Tønne.

Byggingen av pyramider er i følge Tønne et viktig steg innen eldreomsorgen, da de kommer til å trenge et sted å hvile i fred.

-Et moderne land burde dømmes etter hvordan de tar vare på de svakeste. Derfor ønsker vi å sørge for at de eldre har et verdig sted å hvile. Det er få som hviler like verdig som faraoene, påpeker Tønne.

Den første av pyramidene vil være Adrianpyramiden, som forventes ferdig i 2020.