-Psykopater er mennesker de også

Psykopatbarn e1331905825397  Psykopater er mennesker de også

Men kanskje ikke før fødsel.

Den 16. Mars klokken 00.24 gikk Helse- og Rasjonaliseringsminister Merete Skogstrøm ut med et nytt lovendringsforslag der fri abort også skal gjelde dersom man finner psykopatiske tendenser hos fosteret.

-Fostervannsprøver har i mange år vært sentrale i våre forsøk på å systematisk utrydde uønskede gentrekk og vi kan ikke se at dette tilfellet skal være noe annerledes enn det tilfellet for eksempel er med Downs syndrom, sier Skogstrøm.

Hun får støtte i fra Jon Andersen Rise, minister for Forhåndskriminalitet og -dømming.

-Vi er fornøyd med å se at teknologien er kommet til det punktet at vi kan oppdage potensielle trusler i mot velferdssamfunnet før vi de har rettigheter vi må ta hensyn til. Det gjør drap mye enklere å utføre, sier Rise og trekker frem en drapsstatistikk. I fra lufta.

Likevel møter forslaget stor motstand i fra foreldreorganisasjonen Psyk og Prat, som mener psykopatbarn er en berikelse for samfunnet.

-Psykopater er mennesker de også. De er kanskje mennesker uten tanke på andre enn seg selv, med en sterk tendens til å ende opp som seriemordere, men er ikke dette noe vi alle sliter med? heter det i en pressemelding i fra foreldreorganisasjonen

-Vil vi ha et sorteringssamfunn der vi dyrker det perfekte? En verden der vi forkaster alle mennesker som ikke helt lever opp til våre standarder? Da vil vi ikke lengre ha noe å lage TV om.

 

Kjenner du til noen som ikke er et menneske?