Ønsker kvotering av stygge mennesker i musikkbransjen

Barbie singing e1340661158181 Ønsker kvotering av stygge mennesker i musikkbransjen

(Bilde: Zanastardust)

Et nesten-intervju med Heidi Helene Sveen

Musikkbransjen må rekruttere flere stygge mennesker som et resultat av den økte seksualiseringen og et minkende fokus på talent. Den feministiske løsningsforslaget er som vanlig kvotering. Det må flere mindre attraktive mennesker inn for å minke tvangen. Hvordan henger dette sammen?

De siste dagene har Heidi Helene Sveen vært prominent i nyhetsbildet, by takket være en kronikk i Aftenposten. Det lykkes ikke Mediehuset Adrian å få tak i Sveen for en kommentar, men det hindrer oss ikke i å skrive et intervju. Vi tilkalte niesen til naboen som visstnok er litt sånn klarsynt og lot henne kanalisere Sveen i et intervju. Dette er Mediehuset Adrians intervju med nesten det samme som Sveen.

MA: Hallo, Sveen. Du har fått mange kommentarer i det siste. Hvorfor skrev du denne kronikken om musikkindustrien?

HHS: Det er et forkastelig miljø der samtlige kvinnelige artister tvinges inn i et sexslaveri av dimensjoner. Dette må stoppe.

Hvorfor er du så sint på akkurat disse kvinnene? De er da bare syngedamer.

-Artister er forbilder for små barn. Dersom noen velger en yrkesretning der mediebruk er en del av levebrødet må de ta ansvar for alt andre mennesker gjør når de ser på de.

Som at mennesker tar på seg selv til videoene deres?

-Nei, æsj! Jeg snakker om unge jenter som blir utsatt for kjendiser jeg har erklært for å være umoralske.

…og deretter tar på seg selv?

-Ja, men ikke før de er blitt 20. Noe annet ville vært umoralsk.

Sveens kritikk har mottatt kritikk. Kritikerne påpeker at enkelte artister hverken ber om unnskyldning eller gråter i dusjen etter hver innspilling eller photoshoot. Det er visstnok enkelte av de som hevder de er fullstendig komfortable med å ta av seg klærne. Dette kjøper ikke Sveen.

-Dette er å legge seg flat for et seksualisert og patriarkalsk kvinnesyn. Jeg skammer meg på vegne av livmoren min når jeg hører kvinner som omtaler kroppen sin med positive fortegn. Dette er noe de føler seg tvunget til.

Men de sier likevel rett ut at de godt kan gjøre det. Uavhengig av om dette er noe de aksepterer som en realitet, eller noe de faktisk ønsker, burde de ikke få lov til å velge dette selv?

-Nei. Tvang er alltid uakseptabelt. Spesielt mannetvang.

Vi vet ikke om dette faktisk er tvang.

-Ingen kvinne tar av seg klærne med mindre de tvinges til det av en mann. Det å måtte være klar over at andre mennesker kan se på den slitne og dvaske kroppen sin er intet mindre enn tortur. Det er derfor vi må lære kvinner å sette pris på sin egen kropp.

Noen vil kanskje hevde at det er kontraintuitivt å legge press på kvinner for å få de til å ikke lengre gi etter for press.

-For at det store flertallet kvinner og unge jenter skal kunne føle seg vel med kroppen sin, må de som er født heldigere i fra naturens side flytte seg i fra rampelyset og la de grå musene synge sine sanger. Dette er ikke noen form for gruppepress – det er en kollektiv oppfordring.

Spiller alle kvinner i musikkindustrien på sex?

-Nei, heldigvis finnes det også kvinner som Ane Brun. Hun gjør ikke det. Fremfor å danse og bevege på seg bare står hun der. Hun representerer noen som aldri kan lokke til seg fans uten sangtalentet sitt.

Dette virker å være et eksempel på at seksualiseringen er et valg. Noe man kan eller ikke kan velge å være med på. Hvordan kan du da hevde at det eksisterer en tvang om å vise kropp?

-Musikkindustrien er utspekulert på denne måten. De tvinger bare de de tror vil kunne selge som seksualobjekter. Det er ingen grunn til å tvinge de som ikke passer inn i deres plan.

Så du sier at Ane Brun ikke er attraktiv?

-Nei. Jeg sier at hun er mindre seksuelt fascinerende. Jo fler vi har av de, jo mindre tvang vil det være. Derfor er kvotering noe jeg stiller meg bak. Det må flere stygge mennesker inn i musikkbransjen for å lære fansen at ingen kan både være pene og ha talent.

Det må vel da spekuleres i om musikkbransjen vil ta kritikken til seg, eller om de heller vil ansette pornoskuespillere som artister.

-Det vil være en god løsning. De er tross alt unntaket for kvinner i media som forbilder. Det er vanskelig å se opp til noen hvis talent er å tre seg på en girspak.

 

Hva innbiller du deg at Sveen ville sagt i et fiktivt intervju? tips oss på tips@mediehusetadrian.no eller i kommentarfeltet.