Nytt fra 2023: Todd Akin er *død* død.

akin2 rect 460x307 e1349272719299 Nytt fra 2023: Todd Akin er *død* død.

Bilde: AP

Den amerikanske politikeren Todd Akin ble bisatt søndag 1. oktober 2023 – selv om han ikke trodde på det.

Da Akin, amerikansk president mellom 2016 og 2020, døde forrige uke, kom det som et sjokk på hele nasjonen, da han selv mente han hadde livets rett. Mange tok dette for å bety at han ikke kunne dø, deriblant Akin selv.

Akins død forekom tirsdag da han skulle krysse gata i St. Louis og ble påkjørt. I følge øyenvitner nektet han å benytte seg av fotgjengerfeltet, da dette ville være å hindre hans personlige frihet. Da han var kommet halvveis over gata ble han truffet av en minibuss full av nonner.

todd akin moron1 150x150 Nytt fra 2023: Todd Akin er *død* død.

Todd Akin: 1947-2023

-Kvinner kan da ikke kjøre bil, skal Akin ha sagt rett før minibussen traff ham.

 I og med at Akins ikke trodde på situasjonen, mente han den ikke kunne være tilfelle og valgte å ikke kaste seg ut av veien, hevder øyenvitner.

-Jeg forstår ikke hvordan dette kunne skje. Han hadde tidligere blitt forsikret av leger han kjente at kroppen har måter å håndtere slike situasjoner på. Overgrepsofre kan ikke bli gravide, og menn i ferd med å bli påkjørt vil automatisk bli til Hulken, sa sjåføren idet hun ble skutt av forbipasserende.

Ambulansepersonalet var raskt på plass, men de måtte vente til Akin var død før de kunne behandle ham, per Akins omdefinisjon av begrepet «liv» innen statens medisinske behandlingsreglement.

-På samme måte som det ville vært ukristelig å ta abort på noen som ikke er gravid, kan vi ikke gjenopplive noen som ikke er ordentlig død. Det er ikke bare kontraintuitivt, men også umoralsk, sa Akin i 2019.

De lærde strides om hvorvidt Akins ville sett ironien i dette.

Under søndagens begravelse talte Akins visepresident Jim DeMint om dødsfallet. Han ønsket å se det positive i Akins død.

-Det er passende at et mann som satt i Det Hvite Hus i 4 år døde som han levde. Når verden ikke stemmer overens med hva vi mener om den, er det virkeligheten som skal bøye av. Ikke vi. Noe annet ville begrenset vår personlige frihet. Det er ikke slik Amerika er, sa visepresidenten.

Det var mange som talte under begravelsen søndag, men ingen var sentrum for mer oppmerksomhet enn hans barnebarn Jonah, da han avbrøt sin mors tale med et enkelt, barnlig spørsmål.

-Mamma, hvorfor er alle sammen så triste? Bestefar er ikke ordentlig død, han er bare kristen-republikaner-død. Det er jo ikke på ekte.

 

Tror du Akin er død på ordentlig, eller er du en slik sta vitenskapsperson?