Ny forskning viser at sjenerte mennesker også har lyst på sex

De tør bare ikke spørre.

IMG 4939 1024x682 Ny forskning viser at sjenerte mennesker også har lyst på sex

En ny rapport i fra Adrians Teknisk-Naturvitenskapelige Universitet viser at de sjenerte ikke nødvendigvis er like uinteresserte i det motsatte kjønn som tidligere antatt.

-Det virker heller å være et problem knyttet opp mot en manglende evne til å utføre de handlingene de ønsker, hevder Rickard Bassmann, forsker ved ATNU .

Den sjokkerende åpenbaringen kom forskerne frem til gjennom et batteri med tester utført på sjenerte personer. I en av testene ble subjektene utsatt for personlige spørsmål.

Kan være sex-løgner

-I utgangspunktet reagerte de sjenerte slik som vi ville forventet. Når vi nevnte ordet «sex» i et spørsmål svarte de ved å bli røde i kinnene og trekke på skuldrene. Andre ganger benektet de ganske enkelt hele seksualiteten, røper Bassmann.

Gjennombruddet kom i følge Bassmann når de sjenerte ble stilt de samme spørsmålene iført løgndetektorer.

-Detektorene viste kjempeutslag hver gang temaet ble rettet mot det seksuelle. Testene viste at de alle som en løy når de uttrykket mindre engasjement for det motsatte kjønn.

Kan ikke dette ganske enkelt bety at de sjenerte er late løgnere?

-Det er absolutt en mulighet, men ut i fra et evolusjonært perspektiv virker det lite naturlig å ha en aversjon mot forplantning. Den mest plausible konklusjonen vil da være at de ganske enkelt ikke tør, mener Bassmann.

Hva betyr det for de sjenerte at de ikke kan utføre noe så enkelt som det å spørre noen om sex?

-I verste fall har vi med en ny type funksjonshemmelse å gjøre. Det å ikke kunne skaffe seg sex gjennom trygling som alle andre kan i verste fall ende opp med at de sjenerte vil bli utryddet, advarer Bassmann

Stille i fra den andre enden

Mediehuset Adrian forsøkte å komme i kontakt med De Sjenertes Landsforbund, men på spørsmål om seksuelle følelser ble det stille i den andre enden av telefonen.

 

Kjenner du noen som er sjenert? Send oss en video der du snakker med de om sex!

(tips@mediehusetadrian.no)