Gud er en kvinne. Med PMS.

Bibel1 e1331057781500 Gud er en kvinne. Med PMS.

I Det Gamle Testamentet er det konstante referanser til irrasjonelle handlinger og sære matbehov. Dette kan kun forklares gjennom menstruasjon og graviditet.

Dette skriver den verdenskjente ateisten Christopher Dawson i sin nye bok. «Syndeutfloden» kom i butikkhyllene i dag, og ser foreløpig ut til å knuse alle salgsrekorder.

-Bare se på det gamle testamentet. Det er ingen andre som verdsetter andre mennesker like lite som en premenstruell kvinne. Det er konstante, irrasjonelle regler som må følges til punkt og prikke. Ingen mann ville gjort noe slikt, sier Dawson.

Spesielt Mosebøkenes fokus på hva man kan og ikke kan spise finner Dawson interessant. Han mener dette kan peke mot at Gud ikke nødvendigvis kun er premenstruell, men også gravid.

-3. Mosebok 11:5 trekker frem fjellgrevlingen som et urent dyr. De eneste som i det hele tatt ville vurdert å spise en fjellgrevling, må ha vært en gravid kvinne, mener ateisten.

Dawson håper at dette vil sette stokker i hjulene på kirkens dogmer, som ofte er mannsdominert.

-Jeg skulle gjerne sett de vri seg unna temaet om kvinnelige prester innen en organisasjon som er utmerket patriarkalsk. Særlig med tanke på at vi er skapt i hennes bilde – altså må kvinnene være nærmere Gud enn menn.

Overraskende ser ikke Michael Aarflot, lederen for Adrians Kirke for Alle Dagers Hellige, ut til å ta Dawsons argument for tungt.

-Dette synes vi er en interessant tolkning. I alle år har vi trodd Gud var irrasjonell og ond. Dersom det i stedet er en hormonell forklaring, er jo Det ondes problem løst, utbryter Aarflot og bryter ut i en tungetale.

Så dere vil ikke revurdere hva deres posisjon på kvinnelige prester?

-Absolutt ikke. De er åpenbart det svakere kjønn. Ingen ekte mannfolk må hvile hver 7. dag.

 

Hva synes du om en kvinnelig Gud? Si gjerne i fra i forumet.