-De som tror på uskyldige barn er tragisk naive

3303266816 77931a5f32  De som tror på uskyldige barn er tragisk naive

I flere år har Norge forgjeves kjempet en kamp mot rusmidlenes overmakt. I et forsøk på å håndtere dette har Politiet de siste årene bedrevet det de kaller Operasjon Forebyggende Arbeid, som har ledet til 40 arrestasjoner.

-Operasjon Forebyggende Arbeids suksess ligger i hvor enkel den er. Vi må arrestere yngre forbrytere, sa Politimester Hansen i februar.

Miami Hansen, Adrians Utvalgte Politimester for deler av Landet, mener de 40 arrestasjonene peker på et godt stykke arbeid.

-Dersom vi arresterer forbryterne når de er barn, vil vi ikke trenge å arrestere de når de er blitt voksne. Da er de tross alt allerede under arrest.

Tidligere i år kom det frem at politiets forebyggende arbeid stort sett gikk ut på å gå gjennom ranslene til skoleelever. Saken kom opp for Adrians Ting i mai, og Adrians Justiskomité kom til den konklusjonen at det er greit dersom barna har med seg en lapp hjemmefra.

-Justiskomiteen har full tillit til at politiet er vårt eneste alternativ, men det hadde vært best om de fikk tillatelse til å bryte loven først, het det i pressemeldingen.

Det tok ikke lang tid før avgjørelsen utviklet seg til en debatt om personlig frihet.

-Å oppdra barn handler utelukkende om å velge bort personlig frihet for trygghet. Det er noe alle foreldre vet, og det skal ikke være noe annerledes for politiet, sa Miami Hansen under en pressekonferanse torsdag.

På spørsmål om forebyggende arbeid i dette tilfellet heller burde vært å fokusere på hvor ungdommer, som åpenbart allerede har et så nært forhold til narkotika at de tar det med seg på skolen, ender opp med de ulovlige stoffene.

-Dersom vi begynner å tenke slik kunne vi like gjerne arrestere alle som kommer i barnehagen med en melkerull. Sukker er tross alt inngangsporten til sterkere stoffer. Hmm… Vi kunne kalt det «white death»…

Nå viser det seg at lærere ved skoler over hele landet er skeptiske til å be elever signere papirer som gir politiet rett til å bryte lover når de selv måtte ønske det.

-Det er en skikkelig dårlig deal. Hele den greia her synes jeg er skikkelig lite kult, sier formgivingslærer Arne Aas sittende feil vei på en stol.

Aas påpeker likevel at han ikke nødvendigvis er i mot å dele ut skjemaene.

-Det jeg har sagt, er at jeg er skeptisk, liksom. Ikke at jeg er for eller i mot eller noe. Det er litt som denne strikkegenseren. Synes du den er kul? Tror du ungene kommer til å synes den er raff? Vi får se, sier Aas.

Anne Steineren reagerer kraftig på at lærer Arne Aas kaller razziaer ved Adrians skoler for «lite kult.»

-Det er vanvittig ulogisk at lærere skal nekte å dele ut skjemaer så politiet ikke kan få tillatelse til å bryte loven. Særlig når vi vet at narkotikamisbruk starter tidlig, gjerne allerede på barneskolestadiet generasjoner tidligere.

At ingen foreløpig har nektet å dele ut skjemaene mener Steineren er ubetydelig, da selv snakk om dette kan ødelegge fremtiden til millioner av barn.

-Om han nekter å dele ut skjemaet er han med på å hindre at man oppdager narkomisbruk på et tidlig stadium. Lærere som nekter, er med på å bidra til at disse kanskje ikke klarer å fullføre sin utdannelse. Dersom de ikke fullfører sin utdannelse, har de ikke noe annet valg enn å bli narkomane og leve på gata frem til de får AIDS og hepatitt i fra tyske matteprofessorer de må prostituere seg til for å ha råd til dopet.

Steineren, selvutnevt politiker og hobbyretoriker, avviser at det er snakk om skremselstaktikk i fra hennes side.

-Vet du hvem som ikke fullførte utdannelsen sin? Hitler. Vil du at alle barn i hele landet skal bli som Hitler? Da må vi sparke alle lærere som ikke deler ut skjemaer.

 

Hvordan mener du forebyggende arbeid burde fungere?