-Bare vent til Jehova kommer hjem!

 855724156 addb8c2123 e1341323830703  Bare vent til Jehova kommer hjem!

Nylig lanserte den religiøse gruppen Jehovas Beskuere en serie med verdiskapende videoer kalt «Bli Jehovas BFF». Disse videoene mottar nå negative reaksjoner (trass i videoenes totale mangel for forståelse for målgruppen).

Lederen for Guvernørkroppen forklarer i den første videoen at dette skal være en måte å lære barn gode verdier på. Dette er tidligere medlem Basse Kime uenig i.

-Dette er ikke lærdom, det er hjernevask. Religiøse ord ytres og da er det nødvendigvis tankekontroll, sier Kime.

Kime, som nå er leder for Organisasjonen mot Kristne Greier, hevder denne tankekontrollen er desto verre når den gjøres gjennom videoer, da barn ser mye på slike.

-Det å vise barn videoer er kynisk og manipulerende hjernevask. De vet jo ikke bedre enn å tro på alt de ser, sier Kime.

De aller fleste av disse videoene Jehovas Beskuere har lagt ut virker stort sett å lære ganske godt aksepterte ting, som å rydde opp etter seg, men dette er ikke nok for Kime.

-Det er viktig at vi ikke lar oss lure av religiøse grupper når de hevder de vil sine barn det beste. Det eneste de vil er å fremme sine livssyn og påtvinge andre. Takke meg til sunn og ikke-verdiskapende barne-TV som Jon Blund. Der lærer man bare barn at alle land som ikke evner å opprettholde en vestlig levestandard er onde, hevder Kime.

For å hindre barn i å utsettes for religiøse impulser, påpeker Kime at det moderne teknologiske samfunnet byr på nye utfordringer.

-Humanetisk Forbund har tidligere foreslått å sensurere alle religiøse produkter i fra offentlige områder. Vi må kanskje vurdere å inkludere internett i dette tiltaket, tenker Kime høyt.

Han er overbevist om at disse videoene viser noe av det verste som kan fremstilles for et barn.

-Barn kan ta skade av dette. Hadde disse videoene vært 100mg Viagra, ville vi vært Helsedepartementet og «moderat sikkert søk» på Google er nødt til å bli vår barnesikring.  Ellers faller hele metaforen i fisk.

Ikke ennå ute av sykdommens verden, hevder Kime å være en av 100,000 som lider av religiøs intoleranse. Faren mener han er at andre barn kan ha den samme sykdommen og at behandling kan være langt unna.

-Det er ikke min skyld at jeg er allergisk mot gud. Jeg ønsker ikke å bli syk fordi andre har utsatt meg for passiv misjonering.

Jonas Vie, hobbyradiolog og PR-ansvarlig for Jehovas Beskuere, kan ikke se noen problemer med noe de har gjort noensinne.

-For det første vil jeg påpeke at vi ikke har nevnt gud i det hele tatt. Vi holder oss kun til Jehova, og han kan ingen være allergiske mot. Dette fordi allergier aldri nevnes i bibelen, påpeker Vie.

Vie mener også at det er viktig å påpeke dersom noen skulle sjekke kildene hans at det ikke er snakk om den samme bibelen som du tenker på akkurat nå.

-Det er viktig å forstå at vi ikke tror på gud-gud, men Jehova-gud. Han er bedre oversatt.

Kritikken mot religiøsiteten i videoene stiller Vie seg uforstående til. Han hevder at Jehova benyttes som et oppdragelseselement og ikke et religiøst.

-Den dag i dag kan man ikke slå barna sine lengre uten å være skikkelig forsiktige. Derfor fungerer ikke «bare vent til pappa kommer hjem» like godt. Det høres litt hult ut. «Bare vent til Jehova kommer hjem» er en mye bedre skremselstaktikk.

Mediehuset Adrian påpeker at det mange reagerer på kanskje er den generelle lite pedagogiske kombinasjonen av trusler og vage forklaringer som skaper reaksjoner. Som for eksempel da barnet tvinges til å kaste i fra seg en leke han har fått av vennene sine: kunne han ikke bare levert den tilbake, eller blitt forklart hvorfor magi er negativt.

-Barn har ikke godt av å omgås ting som kan gjøre Jehova sint. Da blir Jehova sint. Og du vil ikke at Jehova skal bli sint.

-Hvorfor er Jehova så sint på magi? Måtte han ikke ha brukt magi selv for å skape verden?

-Du. Hvem er det som liker kritiske spørsmål? Jehova eller satan?

 

 

Synes du det er greit at barn får høre om Jehova, eller er du redd det kan lede til en ny Sephiroth?