-Å kalle påtvunget lemlestelse for overgrep er kunnskapsløst.

photo 2342158919 10ec7ebd23 t e1339630074518  Å kalle påtvunget lemlestelse for overgrep er kunnskapsløst.

Bare spør jødene.

Det er kommet en rekke reaksjoner etter at det tidligere denne uken kom frem et lovforslag om å forby lemlestelse av barn uten deres samtykke. De fleste av de angående kjønnsorganer.

-Det å kalle påtvunget lemlestelse for overgrep er kunnskapsløst, sier politiker og etnisk alibi Alid Rashan etter å ha hørt kritikken rettet i mot omskjæring.

-Jeg er selv omskjært. Hele familien min er omskjært. Barn har ikke begrep om overgrep. De har ikke kunnskap om det. Altså må det være kunnskapsløst, fortsetter Rashan.

Rashan får støtte i fra Ezekiel Kahn, leder for det mosaiske fantasisamfunn. Selv om foreningen han stort sett bruker sin tid på å resirkulere ødelagt keramikk for å lage bilder av Moses, mener han å ha god innsikt i hva jøder kan og ikke kan gjøre.

-Det må da være lov til å gjøre hva man vil med barnekroppen dersom dette er en del av religiøse ritualer, fortsetter Kahn.

Spesielt ritualet mezizah, der utføreren av omskjæringen må ta barnets penis i munnen, peker han på som et godt eksempel på dette. Mezizah har blitt kritisert for å ha mohelen som en mulig kilde til spredning av kjønnssykdommer blant spedbarn, noe Kahn ikke opplever som spesielt ille.

-Barn har bare godt av litt herpes. Det styrker immunforsvaret.

Kahn mener vi ikke har gått langt nok i å fjerne barns kroppsdeler før de viser seg å være farlige.

-Risiko ved tidlig lemlestelse må måles opp mot risiko ved å ikke lemleste. Det er mange religioner der man kapper av hendene på tyver. Dersom vi fjerner hendene i utgangspunktet, vil vi kunne forhindre at barna kan begå ugjerningen i utgangspunktet, hevder Kahn.

-All vår forskning tilsier at barn uten hender ikke kan stjele.

Denne måten å tolke de religiøse skriftene mottar støtte i fra Alid Rashan.

-Vi må ikke tro vi er bedre enn det jødene. Dette har de gjort i flere tusen år, fortsetter Rashan og nevner i fleng folkemord og dødsstraff som andre ting jødene er bedre på enn oss.

-Dersom vi skulle begynne å trekke alle tradisjoner i tvil, fremfor å stole blindt på de, tror jeg Nissen ville hørt om det og da ville vi ikke fått noen pakker under treet, hvisker Rashan og ser nervøst rundt seg.

 

Kjenner du et barn som har blitt omskjært? Intervju det og send det til tips@mediehusetadrian.no